Nu har jag fotograferat sport på hobbynivå i flera månader. Det är verkligen kul att få kombinera sport med fotointresset. Jag har följt favoritlaget AIK såväl hemma som borta, jag har varit med på matcher och på träning. Plötsligt händer det.

En reporter med östgötsk accent dyker upp med block och penna på AIK:s träningsanläggning vid Karlberg. Efter att sett sig omkring en stund stegar han fram till mig och frågar lite försynt om jag möjligen är fotograf. Jag tror att jag avslöjas av att jag bär på en systemkamera med långt vitt objektiv, så jag svarar ja.

Han frågar vad bilderna kostar och när jag berättar att jag följer rekommendationerna i BLF (Bildleverantörernas förening) så vill han, eller rättare sagt Norrköpings Tidning, köpa en bild av mig. Affären görs upp med ett handslag och utbyte av kontaktuppgifter. Dagen efter har jag väldigt svårt att dölja min stolthet. Min bild pryder en sida i Norrköpings Tidning. Min allra första publicering.

Det dråpliga är att NT:s sportredaktion är övertygade om att den snaggade spelaren med svart armband är Viktor Rönneklev, vilket dom skriver i bildtexten, trots att jag påpekade för dom att det måste vara Thomas Magnusson. Nåja, dom fick i alla fall till mitt namn rätt i bildbyline.

Min första bildpublicering

I Sverige har Allsvenskan tagit uppehåll under tiden som EM pågår för fullt i Österrike och Schweiz. Då passar AIK och IFK Norrköping alltså på att spela den här träningsmatchen. Ungefär 250 åskådare fick se AIK besegra IFK Norrköping med 3-2, efter en mållös första halvlek.

AIK tränare Rikard Norling

AIK Nebojsa Novakovic

En ung AIK-supporter AIK Per Karlsson i nickduell

AIK Miran Burgic

Norrköping David Nordbeck

AIK Khari Stephenson tar sig igenom ett trängt läge

AIK Miran Burgic skjuter i mål

AIK Jorge Anchén gratulerar Miran Burgic till målet

Norrköping Thomas Magnusson och AIK Yussuf Saleh

AIK Patrik Bojent passerar Norrköpings försvar

AIK Yussuf Saleh AIK Yussuf Saleh

IFK Norrköping Riki Cakic

AIK Per Karlsson och Nils-Eric Johansson håller rent

En AIK-väska