Andy Warhol lär ha sagt att varje människa kommer att vara kändis under femton minuter. Om det stämmer så har jag fjorton minuter och 59 sekunder kvar. Jag syntes nämligen under en hel sekund, tio minuter in i den sena Sportnyttsändningen ikväll, tisdagen den 23 november 2010. Trevligt!

Eller egentligen så var det bara min nacke och skyddande svarta huvudbonad som skymtade förbi under den där sekunden. Allra längst ner i högra hörnet på tv-bilden. Jo, kolla en gång till på den översta bilden här ovanför så kan du kanske faktiskt ana att det verkligen är jag där nere i bildhörnet. Det står PIC-AGENCY på hjälmen, eftersom det är just den bildagentur som jag jobbar för i sportsammanhang.

Lagom till andra perioden så lyckades jag ställa mig där ingen annan sportfotograf ville stå just denna kväll. Därför var det bara jag av alla närvarande fotografer som hamnade mitt i händelsernas centrum. Skellefteå gjorde mål men efter videogranskning så dömdes målet bort. Efteråt visade sig detta vara ett felaktigt domslut, och idag fick den stackars videogranskande måldomaren sparken.

Aftonbladet publicerade en av mina bilder från matchen två dagar i rad. Och det är ju faktiskt ännu trevligare.

P.S. Fler bilder från matchen finns på www.pic-agency.com