För en del människor är nr 13 ett oturstal. För mig betyder nr 13 ingenting särskilt. Jag kan inte minnas att jag haft mer eller mindre otur bara för att jag vistats på trettonde våningen, för att det varit fredagen den trettonde, eller för att jag fått köbricka nr 13.

Däremot förstår jag inte varför Oscar Sundh i HV71 valt tröja nummer 13. Hans lag vann ikväll över HV71 med övertygande 7-3. Jo, det det stod faktiskt 7-1 efter två perioder. Det tycker i alla fall jag var lustigt, men inte AIK som lyckades med konsttycket att göra två mål till i tredje perioden mot regerande svenska mästarna HV71. Men denna Oscar Sundh tillförde inte speciellt mycket till sitt lag. Han var till och med ganska osynlig ute på isen, så det måste ha varit med en väldigt stor portion tur som jag ändå lyckades knäppa en bild på hans tröja, tröja nr 13.

Den som startade HV71:s målkavalkad denna afton var ingen mindre än självaste Teemu Laine, nr 92. Ingen otur där inte.

Den fotograf som sålde flest bilder från matchen var Fredrik Sandberg hos Scanpix. Han är en jätteduktig fotograf, inget snack om den saken, men han kan ingenting om ishockey. Han är nog inte ens intresserad. Det är inte otur, det är orättvist.

P.S. Fler bilder från matchen finns på www.pic-agency.com

Nr 13

Nr 92, Teemu Laine