Charlotte Kalla

Idag blev det extra tydligt att jag arbetar för en liten uppstickare i branchen, nämligen den svenska bildbyrån Pic-Agency Sweden AB. På plats vid Svenska Skidförbundets pressträff inför den kommande skidsäsongen var inte bara förbundskaptener och aktiva, utan även journalister och fotografer. Tre andra fotografer från varsin etablerad bildbyrå åsså lilla jag.

De flesta fotografer är snälla och hjälpsamma mot varandra, men det var särskilt en – ingen nämnd och ingen glömd – som armbågade sig mer än vanligt, och som fräste till när särskilt jag kom nära. Det var aldrig hotfullt, jag tyckte bara att det för en kort stund blev lite otrevlig stämning oss två emellan. De aktiva med Charlotte och Anna i spetsen höll stämningen på topp genom hela pressträffen.

Det är tydligt att konkurrensen på bildmarknaden har hårdnat, speciellt i Stockholm, och Pic-Agency är en pigg uppstickare som tar en allt större bit av kakan.

P.S. Bilden här ovanför som illustrerar artikeln är från en av dagens bilder och föreställer Charlotte Kalla som diskuterar höstträningen med förbundskapten Rikard Grip.

P.S. Fler bilder finns på www.pic-agency.com