AIK har en tuff uppgift i årets upplaga av Elitserien. De är nykomlingar och ligger just nu på den undre halvan av tabellen, på väg ut i kylan. Av många experter är detta ett väntat utfall, och om AIK fortsätter att spela lika oinspirerat och slarvigt som ikväll, ja då kommer experterna verkligen att få rätt.

Sista matchen med gänget blev det för Vesa Toskala ikväll. Varken han eller AIK ville berätta vart Vesa ska ta vägen, men det är helt klart att han inte kommer att stå i mål fler gånger för AIK. Endast två matcher blev det innan han skickas ut i kylan.

Lättast uppgift ikväll hade Brynäs målvakt Thomas Greiss, eftersom AIK-spelarna gång på gång missade mål, till och med öppet mål, flera gånger om. Allt till tränare Niklas Czarneckis stora glädje. Han gick omkring i båset och njöt.

Bortsett från själva matchresultatet så var jag nöjd med kvällen. Bilderna blev bra och mina nya linser sitter perfekt på respektive hornhinna. Alltså, det går sannerligen inte att fotografera med glasögon. Björn Tilly från Bildbyrån brukar skjuta upp sina läsglasögon i håret, men jag antar att själva glasen blir flottiga då. Hellre lämnar jag glasögonen hemma och kör med linser. Särskilt nu på vintern då jag även slipper den evinnerliga imman på glasen som uppstår varje gång man går in från kylan.

Nu är jag klar på Hovet och ska tillbaka ut i kylan.

P.S. Fler bilder från matchen finns på www.pic-agency.com