Canon 5D II, 60 mm, f/5.6, 1/500 s, ISO 100
Canon 5D II, 24 mm, f/5.6, 1/1000 s, ISO 100
Canon 5D II, 28 mm, f/8, 1/200 s, ISO 800

Sedan några veckor tillbaka har jag lämnat kvar allting som har med jobb att göra där hemma i Stockholm. Istället stack jag iväg med familjen till Varberg i Halland på Sveriges västkust. Här har telefonoperatörerna inte ordnat med någon ordentlig täckning ännu, så det innebär inga mail eller telefonsamtal, inget nätsurfande och ingen teknostress. Förvisso finns det en tv men den har vi hittills inte behövt använda.

Ett enkelt sätt att njuta och få nya infallsvinklar är att lyssna på Sommar i P1 – som jag nämnt tidigare. En reflektion är att väldigt många sommarvärdar pratar om döden. Det är i och för sig inte det mest upplyftande samtalsämnet, men däremellan är det oftast intressant.

Om du lyssnar i efterhand via podcast, och inte på direktsändningen kl 13, så kom ihåg att du hinner lyssna på dubbelt så många avsnitt, eller i alla fall lyssna igenom ett avsnitt på halva tiden, genom att spela upp det i dubbla hastigheten – som jag också nämnt tidigare.

Efter sommaren följer en lång och intensiv period över höst, vinter och vår med fotografering för Pic-Agency. Det blir fotboll (AIK i Allsvenskan, Assyriska i Superettan), ishockey (AIK i Elitserien), innebandy (AIK i Svenska Superligan) och basket (Solna Vikings i Basketligan). Det ska bli jättekul.

Vi ses!

P.S. Just nu sitter jag på en parkbänk i centrala Varberg (där det finns täckning), skriver det här och betalar en räkning. Strax tillbaka till bad, glass, grill och sol.