10 Lesli Myrthil

15 Adam Constantine

7 William Walker

Samtidigt som AIK besegrade HV71 för tredje kvartsfinalmatchen i där rad nere i Jönköping så vann Solna Vikings hemma i Solnahallen över Jämtland Basket inför fullsatta läktare. Men det blev en minst sagt svängig match, och det var inte förrän i slutminuten som matchen slutligen avgjordes till Solna Vikings fördel.

En annan sak är det här med vitbalans. Det är ett ganska så varmt ljus inne i Solnahallen, nånstans runt 4000 Kelvin. Men så fort spelarna tittar nedåt golvet så blir det ännu varmare, runt 3000 Kelvin. Detta eftersom hallen har ett högblankt, gulaktigt trägolv som effektivt reflekterar ljuset och lyser upp spelarna underifrån.

Så småningom ska jag också skaffa mig en X-Rite i1Photo Pro, men nya modellen har inte kommit ut på marknaden än. Eftersom jag naturligtvis bara vill ha det senaste så avvaktar jag med beställningen, och håller tillgodo med arenans vita reklamskyltar. Jag fotograferar alltså av en vit yta på en reklamskylt och använder för kalibrering av kamerans vitbalans. Endast mittenbilden här ovanför har jag manuellt justerat i Adobe Camera Raw.

Det finns en mängd olika sätt att fotografera basket på, och den här kvällen fokuserade jag på att försöka få de mesta poängplockarna på bild. Tre av dom här ovanför. En gjorde sig illa i knät. Ingenting jämfört med ett jordskalv.

P.S. Fler bilder från matchen finns på www.pic-agency.com