Tur för mig att det inte hände så mycket i målväg under stockholmsderbyts första halvlek, eftersom jag helt hade missat att sätta korrekt fokus på målkameran, alltså den fjärrstyrda kameran bakom mål. Jag fick ordning på det till andra halvlek, och då passade AIK:s målvakt nr 27 Ivan Turina på att genomföra kvällens paradnummer. Han reflexräddade ett skott i slutminuterna. Det var nog Djurgårdens enda skott mot mål på hela matchen. AIK dominerade tillställningen på planen och ändå blev det oavgjort, mållöst, 0-0 på Råsunda.

Även på läktaren blev det oavgjort. Uppenbarligen hade AIK:s och Djurgårdens fans kommit överens om när pyroteknik skulle användas, för när det började ryka i det ena lägret så hängde det andra på direkt, och vice versa. Jag var aldrig rädd där jag satt, precis mitt för ett stort hål i säkerhetsnätet. Det enda som är lite otäckt med de där fyrverkeripjäserna är att de tydligen utvecklar upp till 1800 graders hetta. Nog för att jag gillar värme, men här är min gräns nådd och för länge sedan passerad.

Gräset var i alla fall väldigt grönt och fint. Nu är det vår!