Killen på den översta bilden, det är jag när jag testskjuter med målkameran. Jag håller radiosändaren i handen och mottagaren sitter monterad ovanpå kameran. Testet gick bra, men strax efteråt tillkommer ytterligare ett halvdussin målkameror och radiovågorna stör naturligtvis ut min sändarfrekvens så till den milda grad att det inte blev några läckra målbilder från matchen.

På tal om teknikstrul så funkar Telenors mobila bredband inte alls inne på Råsunda med över 32 000 åskådare. Det gick överhuvudtaget inte att ringa eller sms:a heller under större delen av matchen. Förresten så funkar Telenor inte ens när det bara är 10 000 åskådare på en vanlig allsvensk match heller. Telia Homerun funkar inte när det är såpass mycket folk på plats med sina ständigt uppkopplade smartphones. Det som däremot funkade över all förväntan var Telia 4G. Enda nackdelen är att den dränerar datorbatteriet på tok för fort.

Killen på den andra bilden uppifrån, det är min Pic-Agency-kollega Andreas Sandström som chimpar i ett av speluppehållen. ”Chimpa” är ett fackuttryck som innebär att man tittar i kamerans display för att se hur bilderna man tagit hittills har blivit. Både Andreas och jag jobbar på samma sätt, genom att vi så fort som möjligt markerar/låser bara just de bilder som vi tycker verkar bra. Och det blir bara dessa markerade/låsta bilderna som importeras via Photo Mechanic till datorn. Detta tillvägagångssätt snabbar upp processen betydligt.

Killen på de tre återstående bilderna behöver väl knappast någon närmare presentation. Särskilt inte efter den bejublade comebacken med tre egna mål och ett assist i EM-kvalet mot Finland hemma på Råsunda. #10 Zlatan Ibrahimovic visade med besked att han är en av de bästa fotbollsspelare som det här landet har fostrat. Punkt.

P.S. Fler bilder från matchen finns på www.pic-agency.com

Riggar målkamera inför kvällens landskamp på Råsunda

En kollega på andra sidan planen som chimpar

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic

En glad Zlatan Ibrahimovic på presskonferensen