Även de senaste dagarna har varit fyllda av aktiviteter. Jag har känt mig allt tröttare på morgnarna, men det beror förmodligen mest på att jag efter en intensiv dag gillar att varva ned framför teven till långt in på småtimmarna.

Bland annat var jag på plats i hällregnet i Södertälje när Malmö stod upp trots pressen och tämligen bekvämt besegrade hemmalaget Syrianska med 2-0. Den förre AIK-tränaren Rikard Norling hade allas blickar på sig inför matchen, så gissa om han var lättad när han fick med sig alla tre poäng.

Pressen var stor på Malmö innan avspark

Malmö 5 Pontus Jansson pekar ut riktningen för 25 målvakt Robin Olsen

Pingvinen och Syrianska 20 Gabriel Somi ser en huvudlös 21 Dwayne Miller

Under en blekgrå himmel samlades hela Sveriges basketelit i centrala Stockholm för att snacka ihop sig (?) inför den stundande säsongen. På förmiddagen var det Basketligan Dam, och efter lunch var det dags för Basketligan Herr.

Det mest uppseendeväckande var att av 24 lag (12 damlag och 12 herrlag) så är det bara 3 som har kvinnliga huvudtränare, plus att Södertälje har en kvinnlig assisterande tränare. Just Telge Basket har hamnat i blåsväder eftersom deras nyblivne huvudtränare Bill Magarity (i mitten med bekymrad min på översta raden i övre bilden här nedanför) inte är godkänd för att coacha ett lag i Basketligan. Men om detta tvistas det ännu.

4 lag av 24 har kvinnliga tränare

Massmedieuppbåd inför premiären av Basketligan

AIK Hockey tog säsongens första trepoängare. Förvisso bara mot tillika tabelljumbon Rögle, men det betyder förmodligen mycket mentalt för spelarna att visa för sig själva och hemmapubliken att de ännu är kapabla att vinna matcher. Hockeypubliken har inte börjat strömma till ännu vilket tidningarna inte är sena att göra rubriker på.

En liggande AIK 22 Daniel Josefsson bjuder Rögle 4 Nils Bergström på en flygtur

AIK tackar den tappra lilla läktarskaran efter säsongens första seger

P.S. Fler bilder från sportens underbara värld finns som vanligt på www.pic-agency.com