De flesta gångerna när jag plåtar sport så är en av de viktigaste faktorerna att leverera bilderna snabbt. Sportredaktionerna bestämmer sig vanligtvis tidigt för vilken bild de vill illustrera en eventuell artikel med. Om mina bilder finns med redan i det tidiga urvalet, så har jag alltså större sannolikhet att publiceras. Eftersom jag oftast (nästan alltid) jobbar ensam ute på event, så underlättar det att fotografera så enkelt som möjligt. Jag är verkligen inte den ende fotografen på plats, men jag är den ende från Pic-Agency. Konkurrenter från andra bildbyråer finns det alltid gott om. Om du prioriterar att vara riktigt, riktig snabb så ska du ta med färre komponenter.

En Superettanmatch mellan två lag som inte är inblandade i toppstriden röner sällan någon större uppmärksamhet – vare sig av tidningar eller allmänheten. Så när Assyriska tog emot Jönköping hemma på Södertälje Fotbollsarena så satsade jag på mångfald istället för snabbhet. Jag krånglade till det för mig genom att använda fyra kameror samtidigt. Två kameror körde jag manuellt, en med långt teleobjektiv (400 mm) på enbensstativ och ytterligare en med kortare telezoom (70-200 mm) hängande runt halsen. Ytterligare två kameror med vidvinkelobjektiv (15 respektive 16 mm) placerade jag med radiostyrning, en bakom varje målbur.

Det resulterade i omkring 1600 exponeringar från fyra minneskort att gå igenom, välja ut och redigera. För att ändå hålla Desken-personalen på Pic-Agency någorlunda sysselsatta, så väntade jag inte tills jag var helt klar, utan jag skickade upp några bilder i taget allteftersom jag blev färdig med dom. Hur min digitala arbetsprocess normalt ser ut har jag bland annat skrivit om i den här artikeln från 13 februari 2011.

P.S. Fler bilder från sportens underbara värld finns på www.pic-agency.com 

Assyriska 11 Admir Catovic fälls av Jönköping 17 Daryl John Smylie som får rött kort

Assyriska 11 Admir Catovic jublar ikapp med målskytten 8 Fuad Hyseni

Jönköpings enda mål gjordes av 18 Jonathan Drott bakom Assyriska 27 Robin Malmkvist

Jönköpings målvakt 27 Frank Pettersson fick vittja nätet fyra gånger i matchen mot Assyriska

En radiostyrd kamera bakom mål, plastpåsen skyddar mot regn och väta