Idag stiftade jag bekantskap med en mycket lovande fotbollsspelare. Jag pratar om Ängelholms egen skyttekung nr 21 Robin Simovic.

Han har flera uppenbara likheter med Sveriges kanske bäste fotbollsspelare genom tiderna, Zlatan Ibrahimovic. De är båda långa, 195 respektive 198 cm. Båda två har rötter från balkan, Zlatan från Bosnien och Robin från Kroatien. De har båda spelat för skånska fotbollsklubbar, bland annat Malmö FF. Båda har stor talang kombinerat med grotesk styrka. Båda spottar in mål på löpande band. En skillnad är deras olika uppväxt, och att Robin är mera ödmjuk i sin framtoning. Å andra sidan har han inte utsatts för samma mediala uppmärksamhet. Ännu.

När Robin och Ängelholms FF gästade Assyriska FF i Södertälje så var det alltså upplagt för fotbollsfest. Detta uppmärksammades tyvärr endast av drygt 600 personer som kommit till Södertälje Fotbollsarena denna förvisso småkalla söndagsafton. Robin levererade genom att göra hattrick, och avancerade till skytteligans andraplats. Jag tror inte han gör fler säsonger i Superettan – det mest troliga är att hittas av en klubb utanför Sverige.

P.S. Fler bilder från sportens underbara värld finns som vanligt på www.pic-agency.com

Ängelholm 21 Robin Simovic

Ängelholm 21 Robin Simovic är huvudet högre

Ödsligt tomma läktare i Södertälje