Jag har märkt att med allt fler batteridrivna elektronikprylar så ökar även behovet av lämplig plats för alla deras batteriladdare. Antingen hamnar laddarna i en eller flera sladdhärvor någonstans, eller så ligger de mer eller mindre prydligt uppradade på någon hylla eller skrivbord. Mitt kontor är alldeles för litet för att den värdefulla ytan ska upptas av något så trivialt som laddare. Dessutom händer det alltför ofta att jag inte hittar rätt kombination av laddare och sladd just när jag behöver dem som mest.

Denna regniga mellandag var som gjord för att helgpyssla i hemmakontoret. Medan ungarna var sysselsatta med bullbak i köket barrikaderade jag mig på kontoret för att helt enkelt försöka bringa lite ordning i råttboet av sladdar och laddare. Insidan av en helt vanlig garderobsdörr (den som var närmast vägguttaget) fick agera värd, och resultatet blev förvånansvärt smidigt. Med dubbelhäftande fästkuddar monterade jag upp ett gäng laddare, och nu kan jag ladda upp till 12 st AA/AAA-batterier och 4 st LP-E4 (Canon 1D) och 2 st LP-E6 (Canon 5D). Samtidigt.

Hösten närmar sig som bekant med stormsteg och då sjunker utomhustemperaturen i det här landet till rentav omänskliga nivåer. Inom kort kommer jag därför att komplettera min unika(?) garderobslösning med laddare för batterierna till mina kära eluppvärmda handskar också. Jag gillar nämligen inte att frysa.

Vad har du i din garderob? Och hur hanterar du dina laddare?

Batteriladdare