En av världens genom tiderna bäste fotbollsspelare lirar med Sverige. Jag talar naturligtvis om nummer 10, Zlatan Ibrahimovic. Han är en sån där unik spelare som kan få ett helt lag att lyfta sig flera snäpp, och han kan helt ensam vinna matcher utan att resten av laget verkar behöva lyfta sig alls. Samtidigt som han är en av de tjurigaste spelarna, så är han också en av de allra snällaste och mest omtänksamma.

Vid invigningsmatchen av Nya Nationalarenan (Friends Arena, Swedbank Arena, Zlatan Arena, eller vad man nu vill kalla det ofärdiga skrytbygget) så var det i stort sett fullsatt. På sätt och vis var stämningen på topp och Svenska Fotbollförbundet gjorde vad de kunde för att rama in matchen med spex och trams. Men det var ändå inte förrän i den 84:e matchminuten, när Zlatan gav Sverige ledningen med 3-2 som ljudnivån lyfte det stängda arenataket – för att inte tala om cykelsparken i 91:a matchminuten. Otroligt!

Nåja, jag har inte den här bloggen i första hand för att skriva utan för att visa upp några av mina bilder. Eftersom vi var fyra fotografer på plats från Pic-Agency så delade vi upp rollerna mellan oss. Min uppgift blev att ta bilder från arenans läktare, vilket fick till följd att jag förvisades allra längst upp närmast taket. Håll tillgodo.

Publiken står lydigt upp när nationalsångerna spelas

Zlatan Ibrahimovic firar ett av sina fyra mål

Zlatan Ibrahimovic jublar efter sitt frisparksmål

Erik Hamrén var nöjd med Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic fyrar av sitt leende på presskonferensen