Rödklädda Kvarnsvedens IK från det lilla samhället Borlänge i Dalarna påminner lite, lite grann om den fiktiva bollklubben Åshöjden, alltså ett litet lag med små resurser som kämpar sig upp i seriesystemet – dock inte lika framgångsrikt som påhittade Åshöjdens BK. Kvarnsveden blev en munsbit för AIK och bjöds på respass ur Svenska Cupen efter dagens 0-5-förlust. Det var aldrig något snack om saken, AIK tog tidigt ledningen och stannade sedan kvar på Kvarnsvedens planhalva.

Jag kunde räkna in ungefär 60 personer som satt på Skytteholms läktare, de flesta såg ut att vara anhöriga till spelarna. Samtidigt med denna match spelade AIK dambandylag SM-final (som dom vann med 5-1) i Friends Arena några kilometer bort, och nästan direkt efter matchslut spelade AIK innebandylag kvartsfinal nr 3 mot Warberg (som dom vann med 4-1) i närliggande Solnahallen.

Även om solen sken från en blå himmel denna marsdag så var det kalla stormvindar och bara ett par plusgrader i luften. Nu längtar jag till sommaren, men det går lika bra med Medelhavet. Dit, Medelhavet alltså, ska för övrigt de svartgula tjejerna om någon vecka på träningsläger.