Världens mest kände svenske fotbollstränare är utan tvekan Sven-Göran ”Svennis” Eriksson. Han är kanske i och för sig mer omskriven för sina påstådda kvinnoaffärer än för sina bedrifter vid fotbollsplan. Nu är han i alla fall tränare för ett lag på stark uppgång – den anrika engelska fotbollsklubben Manchester City.

Det är den nyligen avsatte thailändske premiärministern Thaksin Sinawatra som har plöjt ned en hel förmögenhet i köpet av Manchester City, med målet att göra klubben till Englands bästa lag med hjälp av spektakulära spelarköp. Trots att City med Svennis som tränare gjorde sin bästa säsong på många år tröt ägarens tålamod snabbt. Svennis fick snart sparken från tränarposten, och nu ska Thaksin ha sålt vidare klubben till en grupp arabiska affärsmän istället.

Hur det än är med detta så besökte Manchester City under ledning av nämnde Svennis den lilla kuststaden Varberg en solig högsommardag 2007. Örgryte erbjöd sig att stå för motståndet, vilket ledde till att City enkelt vann matchen med 4-1. Eftersom jag ändå var i krokarna så köpte jag naturligtvis biljett och gick dit. Jag hade med mig min enkla digitala systemkamera och ett plastigt objektiv, och innan dagen blev kväll så hade jag genomfört min allra första sportfotografering. Jag tog många bilder den eftermiddagen och de flesta har jag slängt i papperskorgen, men några tål fortfarande att se dagens ljus.

Det var så det började.

Manchester Citys nyförvärv Rolando Bianchi

Manchester Citys målvakt Andreas Isaksson hade en lugn dag på jobbet

Sven-Göran "Svennis" Eriksson