NK:s andra entré

NK har en huvudentré på Hamngatan. Den känner alla till. Plus att det finns några entréer ytterligare till NK som många säkert använt någon gång, men det är huvudentrén mot Hamngatan som NK är känd för.

Just den här ovanför avbildade entrén på Regeringsgatan, runt hörnet från Hamngatan, är dock lite speciell. Dels för att det bara finns ett café direkt innanför dörrarna, och dels för att arkitekturen avviker från de omgivande byggnaderna. Bilden är tagen med en iPhone, så bildkvaliteten lämnar en hel del i övrigt att önska. men det viktiga framgår ändå med all önskvärd tydlighet.

En gång i tiden jobbade jag på NK. Det var sent 80-tal och jag sålde frotté på plan tre. Efter ett år avancerade jag ner till gatuplanet och sålde herrparfym i disken precis vid rulltrapporna. Det var på den tiden jag fortfarande fick lystna blickar från det motsatta könet. Å andra sidan fick jag även ett och annat tjuvnyp av de manliga expediterna också.

Nu är jag lyckligt gift och jobbar bara ett par kvarter ifrån NK. Cirkeln är nästan sluten. Min bil brukar jag parkera i garaget mittemot den här sidoentrén. Jag tycker i alla fall att den är fräck. Entrén alltså, inte bilen.

Obs! Bilarna på bilden har ingenting med den här artikeln att göra. De råkade bara stå där.