När jag får lite tid över, vilket inte sker särskilt ofta, men när det händer så brukar jag fiska upp telefonen ur fickan. Oftast inte för att ringa, utan för att knappa i nån av alla appar. En iPhone kommer som standard med ett antal program, appar. Jag har lagt till ytterligare några.

Det här är en lista över mina favoritappar för iPhone. De är korade till favoriter för att det är just dessa appar som jag oftast återkommer till. Utan inbördes ordning:

Toodledo, eftersom iPhone saknar inbyggd funktionalitet för att hantera Tasks / To Do’s så kör jag med Toodledo. Den synkar med Outlook / Exchange så att jag har samma uppgifter i jobbdatorn som jag har med mig i telefonen.

Dropbox, det enklaste och bästa sättet att dela filer. Jag kommer åt samma filer på flera olika enheter samtidigt, till exempel i telefonen, i jobbdatorn, och i privata datorn. Plus att vi fotografer på Pic-Agency delar filer oss emellan – på så vis är filerna alltid uppdaterade. Störtskönt!

Xmarks, det smidigaste och smartaste sättet att ha samma favoriter / bokmärken i flera browsers på flera datorer samtidigt. Logga in och synka så är det klart. Tyvärr har  Xmarks nyligen meddelat att de upphör efter årsskiftet. Jag hoppas att till exempel Dropbox tar över teknologin, för den är riktigt vass.

Facebook, behöver jag säga mer? Ett bra sätt att hålla sig uppdaterad om vänners och familjemedlemmars förehavanden även när jag är på språng. Spar in många långa telefonsamtal, och inspirerar till ett och annat som jag kanske inte annars hade ringt.

iJewel, ett spel som går ut på att man ska bilda en lodrät eller vågrät kedja av minst tre likadana symboler. Otroligt simpelt. Otroligt beroendeframkallande. Jag har spelat Jewel-liknande spel (på datorn) sedan millennieskiftet, och det är nästan lika kul fortfarande (hösten 2010).

Moodagent, med tanke på att jag har 10 000 låtar i iTunes och att många av dom också är synkade till telefonen så gör Moodagent det enkelt att spela upp låtar för en viss stämning. Dra lite i reglagen så skapar Moodagent nya spellistor automagiskt. Omväxling förnöjer.

Spotify, hur såg livet ut innan Spotify? Nu är det bara att söka fram en låt eller artist och njuta. Inom några sekunder spelas just den musik som du längtar efter, och som du inte hade för en liten stund sedan. Spana även in Topsify 🙂

Blocket, standarden för köp och sälj i Sverige. Jag har nog hittat fler intressanta objekt att köpa på Blocket än vad jag själv säljer där. I all sin enkelhet är appen fullt tillräcklig. Numera kollar jag aldrig Blocket i datorns webbläsare längre.

Prisjakt, oh la la! När man vet vad man vill ha så är det busenkelt att hitta rätt leverantör via Prisjakt-appen. Webbversionen är ännu vassare med alla sökfunktioner och all extrainformation.

Photoshop Express, kameran i min iPhone 3Gs är dålig, riktigt dålig. Skärmen är däremot såpass bra att det är kul att ta och titta på bilder i alla fall. PS Express hjälper till att rädda upp de värsta bilderna med beskärning, ljusstyrka, kontrast, etc…

WordPress, ett perfekt och enkelt sätt att skapa nya inlägg on-the-road. Ännu enklare är det att moderera alla kommentarer. Just det här inlägget började jag författa via iPhone-appen och slutför nu här framför datorn.

Sådärja, det var mina elva oftast använda iPhone-appar, eller om du så vill, mina favoriter. Håll tillgodo!

4 thoughts on “Elva favoriter

  1. Ok, till saken hör att alla elva är gratis, free of charge, no strings attached. Spotify behöver i och för sig ett Premiumkonto för att funka i iPhone, men det brukar man få med utan extra kostnad i diverse sammanhang – så det är i praktiken gratis. Gratis är gott!

  2. Hey! Is it alright if I go a bit off topic? I am trying to view your blog on my new iPad but it doesn’t display properly, any suggestions? Thanks! Johnathon

    1. Thank you for your comment. Unfortunately I have no iPad so I simply trust on the developer of this theme. However, I’ve made some adjustments to the settings and I hope that you now can read my blog.

Comments are closed.