Glenn Strömberg, Glenn Hysén och Glenn Holm är tre före detta Göteborgsprofiler. Ikväll har jag varit på Råsunda och fotograferat det klassiska mötet mellan AIK och IFK Göteborg. Men ingen heter längre Glenn i det laget. Däremot fanns där en Glenn-avkomma vid namn Tobias Hysén med i Blåvitts laguppställning, men en mer anonym spelare får man leta efter.

Innan matchen hade jag vissa aningar om att IFK Göteborg åtminstone skulle göra ett mål mot AIK. Så jag placerade mig själv och min målkamera bakom #27 Ivan Turina i AIK-målet. Resten av fotografhorden placerade sig taktiskt nog vid IFK Göteborgs mål. Tji fick jag. AIK dominerade matchen och i stort sett allt spel under 90 minuter pågick på andra planhalvan från mig sett. Ikväll valde jag fel sida, så det blev inga bra målbilder. Målet i första halvlek skedde på södra planhalvan när jag satt på norra, och vice versa i andra halvlek.

Däremot blev min fjärrstyrda målkamera träffad av bollar och fick bita i gräset, varpå jag rusade fram och ställde upp kameran igen – tre gånger! Nåja, allting höll, ingenting gick sönder.

Och nej, det blev ingen basketfotografering i söndags heller. Detta helt enkelt för att Södertälje Kings förlorade semifinalserien mot Sundsvall Dragons i tre raka, och därför behövdes det inte någon fjärde match i Södertälje i söndags. Jag fick en ledig dag istället.

P.S. Fler bilder från fotbollsmatchen finns på www.pic-agency.com

Målkameran riggad

AIK-IFK_2 Målkamera