Jag gillar inte TV4. Nu är det sagt. Det enda som är bra med TV4 är tv-serien ”Solsidan”. Åtminstone om man spelar in och ser avsnitten i efterhand så att man kan spola förbi all reklam. Produktplaceringarna inne i tv-serien kommer man ändå inte ifrån.

30 Viktor Fasth

Den fjärde kvartsfinalmatchen mellan AIK och HV71 på Hovet sköts fram en kvart för att passa in i tv-tablån som TV4 dikterar. TV4 ockuperar den mittersta fotoplatsen mellan de båda lagens avbytarbås, så där får jag inte vara när TV4 är där. Direkt efter matchen har TV4 förtur in i AIK:s omklädningsrum för att göra sina spelarintervjuer i direktsändning – mellan reklaminslagen förstås. Detta tar en evinnerlig tid. Jag och fotograf Nils-Petter Nilsson från Expressen väntar snällt utanför till vad som känns som en långfilmsinspelning.

Anders Ankan Parmström

När vi fotografer äntligen får träffa spelarna så har den första ystra glädjen hos spelarna övergått i trötthet och hemlängtan, och en definitiv ovilja att överhuvudtaget vara med på bild. Dessutom har flera av spelarna hunnit byta om, så att de få som är kvar knappt är identifierbara. Tänk på att jag är van att se dom i groteskt stora skyddskläder och numrerade runt om.

Prins Daniel

Till slut fick jag tag i kvällens hjälte: målvakten nr 30 Viktor ”Väggen”  Fasth. Han poserade lydigt och log pliktskyldigast in i kameran. Kvällens bonus var annars en grymt glad Anders Ankan Parmström, som strålade ikapp med nr 25 Johannes Salmonsson. Prins Daniel gjorde sitt till för att förgylla kvällen.

Pyroteknik

Det är tydligen fler än jag som ogillar TV4. Någon kastade pyroteknik på deras stackars kameraman så att han fick fly fältet – efter att jag tagit en bild av eländet. Annars var det väl en helt vanlig tisdagkväll.

P.S. Fler bilder från matchen finns på www.pic-agency.com

A.I.K