Mitt under matchen fick jag en, som jag åtminstone då tyckte, enastående briljant idé. Det stod 2-1 till AIK och såg faktiskt ut som att Färjestad skulle få åka hem till Karlstad med svansen mellan benen. Jag trodde helt enkelt att AIK skulle kunna vinna den här andra semifinalmatchen.

Iron Maiden har gjort en låt som heter just ”Fear of the Dark”. Den här liveversionen inspelad i Rio är för övrigt grymt bra. Låtens titel tillsammans med några sköna bilder på de svartgula spelarna skulle bilda ett bra inlägg här på sajten. AIK #84 Patric Blomdahl gjorde sitt bästa för att se skrämmande ut genom att stirra rakt in i kameran på sin väg av isen. Men det hjälpte föga, Färjestad vände istället och vann med 4-2 och leder nu med 2-0 i matcher.

Eftersom även Falun besegrade AIK Innebandy uppe i Dalarna så innebär det att jag nu måste välja om jag ska fotografera ishockey i Globen eller innebandy i Solnahallen på söndag. De båda matcherna spelas alltså samtidigt. TV4 direktsände ikväll från Hovet med Leif Boork och Peter Jihde, och de lär säkert göra detsamma på söndag men då från Globen. När de är på plats så blir det inte särskilt mycket utrymme kvar för oss stackars stillbildsfotografer.

Lilla Solnahallen kanske ändå är ett skönare alternativ, utan TV4 och utan en massa andra buffande fotografer.

P.S. Fler matchbilder finns på www.pic-agency.com