Kolla på bilderna här nedanför. Ser du vad som fattas? Jo, nummer på AIK-spelarna förstås. Det är ju just genom numret som man snabbast identifierar vem spelaren är. I det här fallet råkar jag veta att det är i tur och ordning, uppifrån och ner: Mohamed Bangura, Nils-Eric Johansson och Sandro José Ferreira da Silva.

AIK Fotboll är nog det enda lag jag känner till som inte har spelarnummer någonstans på framsidan av sina spelare. Det går ju an för mig som känner till de flesta spelarna vid deras utseende, men det är ändå lika klurigt vid den här tiden på året när det har varit långt speluppehåll och nya okända spelare är med i truppen.

De flesta andra fotbollslag har åtminstone nummer nere på byxornas framsidor, eller till och med på tröjornas framsidor. Det skulle förenkla mitt jobb ännu mer om det var som i ishockey – där spelarna är numrerade runt om: bak på ryggen, fram på bröstkorgen och på armarna åt sidorna.

Hallå AIK! Innan säsongen drar igång på allvar så kan ni väl sätta dit ett extra litet nummer på dräkten, till exempel bredvid AIK-loggan framme på låren. Är det för mycket begärt?

För övrigt slutade matchen mot FC Flora från Tallinn, Estland med en kassaskåpssäker 5-0-seger för AIK, som nu är obesegrade hittills under försäsongen.

P.S. Fler bilder från matchen finns på www.pic-agency.com