När det var dags för matchstart kl 19 ringlade köerna ännu långa utanför Globen, så nedsläpp flyttades fram en kvart för att merparten av de drygt 11 000 åskådarna skulle hinna in. I normala fall spelar stockholmslagen sina hemmamatcher på Hovet, men när det vankas derby så flyttar man över till den sfäriska grannbyggnaden – som numera heter Ericsson Globe, fast alla säger ändå Globen.

På Hovet är det enkelt att hitta, det finns i stort sett bara ett våningsplan och sammanlagt tre fotografplatser. I Globen är det annorlunda, så det var med nöd och näppe och mycket käbblande med vakterna innan jag slutligen hittade en plats som jag kunde stå kvar på.

Idag var vi två Pic-Agency-fotografer som täckte matchen, så därför kunde vi ta bilder från olika vinklar. Min kollega Mathias Bergeld (i röd hjälm) hamnade längst ned till vänster i ett av fotobåsen vid sargen. På nåder fick jag själv stå på uppe på läktaren på en rullstolsplats.

Förresten, ett stort grattis till AIK! Just idag, den 15 februari, är det nämligen exakt 120 år sedan bröderna Behrens grundade Allmänna Idrottsklubben AIK. Hipp hipp, hurra hurra hurra hurra!

P.S. Fler bilder från matchen finns på www.pic-agency.com