En seger behöver inte alltid vara skön. Det blev seger ikväll, men bara med uddamålet 2-1 över ett av Europas fattigaste och till ytan minsta länder, Moldavien. Inte undra på att #10 Zlatan Ibrahimovic var frustrerad. Han skällde ut den ene medspelaren efter den andre. Här ovanför är det #3 Andreas Granqvist som får sig en skopa ovett – samtidigt som de andra gläds åt #2 Mikael Lustigs 1-0-mål. Aldrig får man vara riktigt nöjd.

Jag brukar vilja vara på plats i god tid inför matcher och event. Det är mycket som ska ordnas med och precis som utövarna behöver även jag samla mig och fokusera på min uppgift. Alldeles för ofta kommer jag inflåsande på arenan i sista minuten och stressar med att rigga iordning mina grejer. Samma sak ikväll – trots att jag hade förberett mig minutiöst och hade ordnat så att jag skulle vara på plats två timmar före avspark så blev det inte så.

Grejen är den att jag har synfel. Jag är närsynt med brytningsfel. Jag behöver alltså glasögon eller linser för att överhuvudtaget kunna urskilja vad som är framför mig. När jag fotograferar så vill jag alltid ha kontaktlinser, och nu har jag fått tag i fantastiskt bra endagslinser som jag är otroligt nöjd med – Acuvue Moist. Det funkar inte för mig att fotografera med glasögon på. Efter en liten stund är glasen kladdiga av mina fingrarna som letar kamerahusets alla knappar, och bågarna/skalmarna är snedvridna eftersom jag trycker kameran så nära ögat som möjligt. Kontaktlinser är det enda som fungerar i praktiken.

På morgonen tog jag på mig glasögon för att använda på dagjobbet. När jag på kvällen är i närheten av Råsunda så upptäcker jag att jag glömt kontaktlinserna hemma. Det är bara att vända hemåt i rusningstrafiken. Så istället för att vara framme i Råsunda Presscenter ett par timmar före avspark som planerat, så kommer jag med andan i halsen mindre än en timme innan.

Att jag aldrig lär mig.

P.S. Fler bilder från matchen finns på www.pic-agency.com

Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic

En arg Zlatan Ibrahimovic

Zlatan Ibrahimovic