Till kompet av dundrande rökkrevader och dånande musikhögtalare gör AIK stilfull entré i Solnahallen även denna måndagkväll. Till slut blev det sex mål av fyra hemmaspelare. Det var 70 Kim Nilsson, 68 Emanuel Antener, 28 Fredrik Djurling och avslutningsvis en jublande glad 17 Kristoffer Kranberg som sänkte Falun i kvartsfinalmatch nr 3 (av 5). Nu leder AIK med 2-1 i matcher, och kan alltså avgöra borta i FaluKuriren Arena redan på torsdag kväll.

En konsekvens om de gör det, är att den femte och helt avgörande matchen inte behöver spelas hemma i Solnahallen på söndag – samtidigt som AIK Hockey möter Färjestad i semifinalmatch nr 4 (av 7) hemma i ett slutsålt Globen. AIK i SM-slutspel med två hemmamatcher i två högstaligor på samma gång, det är väl inte optimalt?

Å andra sidan behöver Innebandysektionen alla inkomster de kan få så ytterligare en hemmamatch med mycket folk på läktarna är väl det mest optimala. För vad har egentligen innebandypubliken med ishockey att göra? Det kanske bara är jag som hamnar i ett prekärt läge eftersom jag definitivt inte kan fotografera i två olika arenor samtidigt. Förvisso ett i-landsproblem men det är trots allt den verklighet som jag lever i, så för mig är det här stora och viktiga frågor.

P.S. Fler bilder från matchen finns på www.pic-agency.com