Kom ihåg att ladda batterierna i god tid innan du ska iväg och fota sport. Till kamerorna och till blixtarna löser man det enklast genom att helt enkelt ha med sig reservbatterier i väskan. Men hur gör man när batterilampan i Macbooken blinkar argt och matchen precis ska till att börja? Datorns batteri är nämligen ordentligt inbyggt i ett snyggt men ogenomträngligt aluminiumskal, det byter man inte ut hur som helst. Nere i fotobåsen vid rinkside finns minsann inga eluttag, utan det blev till att springa upp till presscentret tre trappor upp i första periodpausen för att låta datorn ligga på laddning under andra perioden. Och sedan upp igen i andra periodpausen för att hämta en halvladdad dator. Det räckte.

Allt detta springande vid fel tillfällen gjorde mig irriterad och ofokuserad för ett tag. Jag kom på mig själv med att tänka mer på hur jag skulle lösa energiförsörjningen än hur jag skulle plåta själva matchen. Därför var jag felplacerad flera gånger och inte alls på hugget när målen plötsligt började trilla in. Jag missade flera mål vilket inte gjorde mitt humör särskilt bättre, jag hamnade på efterkälken och blev reaktiv – vilket nog är det sämsta man kan göra som sportfotograf. Till slut fick jag ordning på grejerna och mig själv såpass att åtminstone Smålandsposten och Aftonbladet publicerade mina bilder.

Vad Växjö Lakers tränare Janne Karlsson egentligen sa till sitt manskap och vad han avsåg med de där kråkfötterna på taktiktavlan kommer förmodligen aldrig att bli känt för allmänheten, men det hade i alla fall avsedd effekt. Växjö vann över Södertälje efter förlängning och straffläggning och leder nu kvalserien till Elitserien. Lite otippat är det allt.

Nu ska jag hem och ladda mina batterier. Det är fredag kväll, snart midnatt, och i morgon blir det våfflor. Alltid lika gott!

1 thought on “Ladda batterierna

Comments are closed.