Inför den kommande hockeysäsongen, som snart drar igång, så värmer lagen upp genom att mötas i träningsmatcher. Häromdagen var det AIK som luftade sitt nya lag genom att ta emot Brynäs. Men inte hemma på Hovet utan istället i lilla kalla Pinbackshallen i Sigtuna, några mil norr om Stockholm.

Ett par tidningar hörde av sig redan före nedsläpp och ville ha målvaktsbilder, så det var bara att sikta linsen mot respektive målbur och låta avtryckarfingret jobba. Åtminstone Aftonbladet körde en artikel dagen efter om alla Elitserielagens målvaktspar, som de smakfullt nog prydde med en huvudbild från mig.

Dagarna innan hade jag uppdaterat datorns operativsystem till OS X 10.7.1 Lion. Jag trodde att jag hade testat igenom allt, för det verkade funka jättebra därhemma. När jag väl står med nedkylda fingrar i ishallen så inser jag att där inte finns något Wifi, plus att mitt sprillans nya Telia 4G-modem vägrar koppla upp (vilket du kan läsa mer om i ett annat inlägg).

Så där står jag, alldeles kallsvettig utan internetuppkoppling, och med två olika tidningars reportrar som leende säger att de snabbt vill ha sina beställda bilder. Raskt rafsade jag ihop min utrustning, rusade ut till bilen och körde iväg till närmaste McDonald’s – inte för att jag var hungrig, utan för att jag vet att de har Wifi på sina restauranger. Slutet gott, allting gott.

P.S. Fler bilder från matchen finns hos www.pic-agency.com

Brynäs målvakt 40 Johan Holmqvist

AIK målvakt 35 Markus Svensson

AIK målvakt 30 Viktor Fasth

Brynäs målvakt 1 Niklas Svedberg

1 thought on “Målvaktsparad

Comments are closed.