Idag skulle jag fånga dom där helt unika bilderna som nästan ingen annan orkar bry sig om att ta. Så efter noggranna förberedelser fick jag lov att montera en kamera högst upp vid taket inne i Solnahallen. Högt där uppe var det instabilt och vingligt, och jag var höjdrädd mest hela tiden, men eftersom jag framför mig riktigt kunde se hur bra bilderna skulle bli så övervann viljan rädslan.

Jag testade och dubbeltestade allting genom hela processen – och allt klaffade hela tiden. Det vill säga, ända fram tills matchen väl skulle börja. Då slutade plötsligt kameran att funka, men det visste jag inte om förrän efteråt. Så under hela matchen skrattade jag inombords åt alla spektakulära bilder jag skulle kunna vittja ur min fjärrstyrda takkamera. Gissa min besvikelse när jag på darriga ben triumfatoriskt återigen skickades allra högst upp till taket för att montera ner remotekameran – bara för att mötas av en error-skrikande kameradisplay. Nånting la alltså av precis före matchen efter uppvärmningen så att ingen av alla de läckra dunkarna fastnade någon annanstans än möjligen på näthinnan.

Som tur var använde jag kamera på marken också så att Solna Vikings derbyvinst dokumenterades i alla fall. Men inte riktig så som jag hade föreställt mig det.

P.S. Fler bilder från matchen finns på www.pic-agency.com

Remotekameran monterad och sökrad högt ovanför en basketkorg.

De snedställda stagen på framsidan av korgen skymmer sikten för takkameran.

Självporträtt när jag testar fjärrkameran ännu en gång - med lyckat resultat.

Solna Vikings lagkapten 10 Lesli Myrthil värmer upp

Solna Vikings 9 Stephen McDowell och 08Stockholm 11 Joakim Blom

De båda niorna: 08Stockholm 9 Olivier Illunga och Solna Vikings 9 Stephen McDowell

3 thoughts on “Uppåt väggarna

    1. Hallkillarna körde fram en ”scissor lift” som jag fick manövrera själv. Det var egentligen inte höjden i sig utan snarare att den där maskinen svajade så mycket på den höga höjden. Men det gick 🙂

Comments are closed.