Vattenflaskan blev inte bara AIK:s räddning denna afton. Den blev även min.

Av alla de bilder jag tog denna kväll, och det var en hel del eftersom jag både plåtade de två första perioderna av AIK-HV71 på Hovet och de tre sista kvartarna av basketmatchen mellan Solna Vikings och Södertälje Kings i Solnahallen, så var det bara en bild av en vattenflaska som Aftonbladet valde att publicera tillsammans med rubriken ”Matchhjälten”.

Det var nämligen tack vare att vattenflaskan ovanpå målet hoppade till som AIK lyckades förmå domaren att videogranska målsituationen – vilket resulterade i att domaren godkände det som mål. Och jag var den enda fotografen som hade lyckats fånga den flygande vattenflaskan = matchhjälten på bild. Flaskan gjorde hela matchen, och AIK vann med 3-2 över serieledarna och fick tre välbehövliga poäng med sig till bottenstriden.

Gästande Södertälje Kings vann basketmatchen med en ynka poäng över Solna Vikings. Lustigt förresten att det heter ”Quarter” i basket när varje sådan period ändå bara är 10 minuter. Å andra sidan är de var och en just en kvarts match.