I lördags var det säsongspremiär för mig att fotografera ishockey när Mästarcupen spelades i Norrtälje. Det innebär att en idrott spelas inomhus – men i iskyla. Detta hade jag naturligtvis glömt, så iklädd endast shorts och kortärma skjorta begav jag mig till den lokala sporthallen. Efter halva matchen frös jag såpass mycket att jag var tvungen att göra åkarbrasor för att hålla blodcirkulationen i gång. Dessutom hade jag glömt att ta med min egen hjälm, så istället fick jag låna en som var alldeles för liten – vilket ledde till att jag fick nån sorts huvudvärk. Helgen kunden ha startat bättre.

Desto skönare blev söndagen då jag fick avnjuta Damallsvenskan på ett Skytteholm som badade i värmande solsken. Ett enda mål blev det under 90 minuter, men jag var nöjd ändå. Johan Rehborg var också där och han fick prova min EOS-1D X med påmonterad EF 600 mm. För övrigt så lärde han mig att kameramärket Leica uttalas ”Lajka”, och inte ”Lejka” som jag trodde. En lärorik helg är till ända.

P.S. Fler bilder från sportens underbara värld finns på www.pic-agency.com

Straffmål av AIK 47 Esa Pirnes bakom Leksand 34 Erik Hanses

AIK 21 Christian Sandberg, 17 Fredrik Carlsson, 27 Daniel Josefsson, 22 David Lillieström ser ner på Leksand 49 Gabriel Karlsson

Glada i AIK 31 Daniel Larsson och AIK 84 Patric Blomdahl

AIK 10 Nazanin Vaseghpanah

Göteborg 2 Anita Asante

AIK 18 Clara Markstedt och Göteborg 8 Stina Segerström

AIK 1 Susanne Nilsson räddar skott från Göteborg 7 Mimmi Löfwenius

4 thoughts on “En lärorik helg

  1. Det heter Lejka på skånska! Har svårt att tänka mig att alla runt om i världen uttalar Hasselblad på göteborgska. 🙂

    Kul med 600:an! Jag får nöja mig med min gamla 500:a ett tag till.

  2. He he! Precis som du frös jag i Cloetta Center och när man gick ut, inställd på att det skulle vara ännu svinkallare ute med knarrande snö och is under fötterna, kom den varma luften som en skön smekning – en märklig känsla 🙂 Kul att se tajta 600-bilder med närvaro!

Comments are closed.