Efter kvällens 4-1-seger över gästande Brage är Brommapojkarna nu nära att vinna årets upplaga av Superettan och därmed direktkvalificera sig till Allsvenskan nästa säsong. Jag kanske sticker ut hakan men måste ändå säga att jag är högst tveksam till att ha Brommapojkarna i högsta ligan.

För mig är BP en fantastisk institution för unga lovande fotbollsspelare, men klubben har i sin hittillsvarande form ingenting i de riktiga tävlingssammanhangen att göra.

  • Brommapojkarna spelar sina hemmamatcher på lilla tråkiga Grimsta IP en mil väster om Stockholm.
  • Brommapojkarna har en organisation som är anpassad för barn- och ungdomsverksamhet, inte för elitsatsningar.
  • Och viktigast av allt, Brommapojkarna har ingen engagerad publik som kan göra sig hörda och bära fram laget till nya framgångar.

Dagens segermatch skulle ha varit en öronbedövande klang- och jubelföreställning i alla andra sammanhang, men just den här regntunga fredagen i en sömnig stockholmsförort blev det istället knäpptyst. När gästernas 20 tillresta supportrar höll tyst så gick det alldeles utmärkt att höra vad spelarna ropade till varandra på 100 meters håll – det har jag inte varit med om annat än i Korpen.

Nåja, ingen tvekan om att BP var värda segern ikväll för de förde matchen från första till sista matchminuten. Jag var där, och här är några representativa bilder.

P.S. Fler bilder från sportens underbara värld finns på www.pic-agency.com

2-1 av BP 18 Jacob Une Larsson bakom Brage 100 Gerhard Andersson

BP 10 Pablo Pinones Arce hoppar högt av glädje

BP firar fyra gjorda mål, Brage deppar