Den här tiden på året innebär att i stort sett samtliga svenska inomhussporter, samt bandy, avgörs genom slutspel. Ikväll var det exempelvis dags för första omgången i Damligans semifinalspel. Södertäljes hemmalag Telge fullkomligt körde över Uppsalalaget Sallén i Täljehallen.

Min favoritsport är egentligen fotboll, men jag tycker verkligen att det är kul med slutspel. Matcherna blir mer betydelsefulla, och det är mycket mer känslor inblandat. I fotboll så är det serielunk från första till sista omgången, och det är väldigt sällan som det där riktiga ”nervdallret” infinner sig. Möjligen tänder det till när det är derby, eller när ett stockholmslag möter ett lag från Göteborg.

Det tråkigaste med fotboll är inte att en stor del av matcherna utspelar sig på mittfältet, utan snarare det faktum att en liten klick idioter i publiken ska syssla med verbala och fysiska övergrepp. Förr sjöng pubiken unisont ”Sassa Brassa Mandelmassa”, nuförtiden skanderar hela läktarsektioner ”Hata Hata …”. Visst är det en trist utveckling!

Drygt 300 personer hade letat sig till den här dambasketmatchen i Södertälje. Inga hot, inget hat, inte ett enda glåpord ropades från läktaren, och inte en enda fyrverkeripjäs avfyrades. Stämningen var hög och jag vågar påstå att samtliga närvarande kände sig trygga. Det gillar jag.

P.S. Fler bilder från matchen finns på www.pic-agency.com

Sallén 10 Sandra Hansson och Telge 11 Matilda Claesson

Sallén 7 Amalia Krantz

Telge 8 LaTangela Atkinson

Telge tränare Jens Tillman