Äntligen helg, och äntligen får jag ägna mig åt lite sportfotografering igen. Mitt vardagsjobb (som inte har någonting med fotografering att göra) tar så pass mycket tid och kraft i anspråk att jag helt enkelt inte hunnit med att använda kameran någonting alls under de senaste veckorna. Men nu är det nya tider, det har blivit februari och jag mjukstartar med dambasket.

Jag anländer till Jakobsbergs Sporthall en hel timme före utsatt tid, och då pågår en herrmatch i Basketettan Södra. Just som jag tittar in i hallen är det paus i spelet eftersom Lund 13 Abdou Medjedoub ligger och vrider sig i smärtor på plan. Alldeles innan har han landat snett med en motspelare över sig, så att hans fot vreds bak och fram. Medan ambulanspersonalen rullade ut honom på bår så hade jag redan levererat bilder till byrån.

Därefter startade dammatchen som utannonserat och hemmalaget Järfälla låg länge under mot gästande Sallén, ända fram till de allra sista minuterna då de kom ikapp och slutligen vann med uddamålet. Uppsalalagets tränare Jenny Håkansson har en del att jobba på när det gäller den mentala biten. ”It aint over ’til the fat lady sings…”

P.S. Fler bilder från sportens underbara värld finns på www.pic-agency.com

EOS 13 Abdou Medjedoub skriker ut sin smärta

Ambulanspersonalen ger Lund 13 Abdou Medjedoub morfin

Sallén 4 Erika Valek

Järfälla 14 Nazita Reyhanian blockar Sallén 14 Elin Gustavsson

Järfälla 9 Taneisha Harrison ligger på plan

Sallén coach Jenny Håkansson

2 thoughts on “Helgnöje

  1. Som en deja vu – vi plåtade Sallén i förrgår 🙂 Gillar att du anger all utrustning och iställning. Jag själv är lite slö och anger bara objektiv. Bra jobbat som alltid!

Comments are closed.