Trots att Linköping inledde matchen i ett rasande tempo och ordnade en 2-0-ledning redan efter tre minuter, så var det inte förrän i den sista perioden som matchen kunde avgöras. I den andra perioden var det omvända roller, med ett tillbakapressat Linköping när AIK förde spelet. Men det skulle som sagt avgöras i tredje, och då var det Linköping som drog det längsta strået när de stod för slutforceringen till 4-5 och tre poäng.

Linköping Joachim Nermark gör 0-1 bakom AIK målvakt Alexander Hamberg

AIK målvakt Alexander Hamberg räddar skott från Linköping Johannes Salmonsson

AIK tränare Rikard Franzén

Linköping Sebastian Karlsson vänder upp och ned på AIK Jonathan Andersson

AIK Mattias Janmark Nylén reducerar till 1-2 under Linköping målvakt Iiro Tarkki

AIK Esa Pirnes jublar efter kvittering till 2-2

AIK Teemu Ramstedt, målvakt Alexander Hamberg och Linköping Oscar Sundh följer pucken

Linköping tränare Roger Melin

Linköping Johannes Salmonsson

AIK Jonas Liwing utmanar Linköping målvakt Iiro Tarkki

Kvittering till 3-3 av AIK Michael Lindqvist bakom Linköping målvakt Iiro Tarkki