Landskampen Sverige-Moldavien 29 mars, de två allsvenska matcherna Djurgården-AIK 4 april och AIK-Mjällby 10 april, samt Superettanmatchen i Södertälje Assyriska-Hammarby 11 april innebar startskottet för årets svenska fotbollssäsong. Fyra säsongspremiärer på femton dagar. Om ungefär ett halvår vet vi hur lagen klarar sig.

Jag klarade mig nog ganska bra ikväll, och det ska bli intressant att se vilka tidningar som uppfattade att jag faktiskt var den ende fotografen på Hammarbys planhalva i första halvlek. Jag var alltså närmast matchens enda mål, 1-0 av Assyriska #8 Jones Kusi Asare. Och jag var närmast skadan på Hammarby #2 David Johansson. Å andra sidan var alla där med sina långa supertelen så konkurrensen blir stenhård i alla fall. Bildbyrån, Scanpix och Stella hade fotografer på plats, tidningarna LT och Expressen hade skickat dit sina egna fotografer.

För övrigt tycker jag att det är mycket märkligt att inte Svenska Fotbollförbundet ställer samma krav på matchdräkterna i Allsvenskan och Superettan som exempelvis UEFA och FIFA gör för internationella matcher – nämligen att spelarnumren ska finnas synliga bak OCH fram. Skärpning! På tal om Fotbollförbundet så undrar jag vilka påföljder Hammarby får efter pyroteknikuppvisningen under andra halvleken?

Hur som helst, nu på söndag är det Södertälje Kings som tar sig an Sundsvall Dragons hemma i Täljehallen, och jag tror att det blir den allra sista basketmatchen för säsongen i stockholmsområdet. En säsongsavslutning som heter duga.

P.S. Fler bilder från matchen finns på www.pic-agency.com