Stortorget, Malmö
Stortorget, Malmö
Smart bagage
Smart bagage

En fördel med att resa iväg (ensam) är att det alltid blir tid över för att lyssna på poddradio. Under den här resan har jag lyssnat igenom ganska många avsnitt av Camera Dojo med Kerry Garrison. Extra intressanta har avsnitten med Syl Arena varit. Det är han som ivrigt propagerar för användandet av vanliga Speedlite-blixtar, och som nyligen gett ut en bok som jag önskar mig: Speedliter’s Handbook.

För övrigt är Malmö en ganska fin stad. I morse fascinerades jag av de gamla byggnaderna i motljus när jag promenerade över Stortorget i vinterkylan. Skamligt bara att de valt att behålla den stora julgranen så här långt efter Tjugondedag Knut.

Med åren blir jag allt duktigare på att packa lätt. Den här gången handlade det om bara en hotellövernattning, så förutom en liten plastpåse med de viktigaste toalettgrejerna (tandborste, tandkräm och deo) hade jag även packat ned ett litet smidigt skohorn av plast. Jag var riktigt nöjd med mig själv. Det är märkligt att det aldrig finns skohorn på hotellrummet. Hur menar dom att man ska få på sig sina skor på ett värdigt sätt?

Det bästa med att flyga Malmö Aviation är den våtvarma lilla handduken som delas ut strax innan landning. Det är hur skönt som helst att torka ansiktet och händerna. Det näst bästa är att Bromma faktiskt ligger bättre till.