Äntligen var det dags! Efter en dryg månads fotografiskt uppehåll så var jag tillbaka i hetluften på Hovet igen. Det gick ganska bra. Senaste tillfället då utrustningen användes var just på en hockeymatch, så det var i stort sett bara att hala upp grejerna och börja skjuta.

Jag smygstartade från fotografplatsen på läktaren. Till andra perioden flyttade jag ner till rinkside, nära AIK:s mål. Jag valde att stå kvar i samma fotobås till tredje perioden och var då närmast Frölundas mål.

Matchen var ett riktigt sömnpiller utan några som helst spännande sekvenser. Det mest upprörande var möjligen att AIK fick fler utvisningar emot sig än vad som var motiverat. Först efter 60 minuters spel, alltså när matchen var avblåst och avslutad, så hände det som alla fotografer väntar på – slagsmål!

Jag stod närmast, men jag hade redan vänt mig om och börjat planera hemfärden, så det var med nöd och näppe – och en himla massa tur – som jag lyckades fånga busarna på bild. Eller som Aftonbladets skribent så träffande beskrev händelsen: ”AIK-stjärnan såg rött efter förlusten på Hovet. AIK #20 Daniel Bång hoppade på Frölunda #72 Robin Lindqvist.”

Nu är julen slut och granen utkastad. God fortsättning!

P.S. Fler bilder från matchen finns på www.pic-agency.com