En märklig företeelse med fotbollsallsvenskans försäsongsmatcher här i Sverige är inte bara att de spelas utomhus – utan dessutom mitt i vintern. Det kan inte vara lätt att vara spelare under sådana förhållanden, och det är definitivt inte lätt att vara fotograf. Idag hade jag på mig tre lager handskar och fyra lager byxor. Plus en tjock dunparkas. Jag ser antagligen ut som en nyväckt brunbjörn som väckts ur sitt ide. Ändå fryser jag.

Själva matchen vann AIK med 3-1 och om jag räknat rätt så är det väl första vinsten i år. Ändå blev AIK:s försvarare Karikari utvisad för oschysst spel redan i första halvlek. Tjernström, killen som antagligen aldrig kommer med i landslaget, höll humöret uppe i 90 minuter.

P.S. Fler bilder från matchen finns på www.pic-agency.com

AIK 8 Daniel Tjernström ger Gefle 15 Mikael Dahlberg en hjälpande hand

Gefle 21 Eric Larsson och AIK 11 Lalawele Atakora

AIK 7 Helgi Danielsson skäller ut Gefle 25 Joachim Adukor

AIK 22 Kwame Amponsah Karikari får gult kort två gånger av domare Ozan Camlibel , och visas ut strax före halvtid

Alla bilder i det här inlägget är fotograferat med ett 400 mm långtele, eftersom min andra kamera med 70-200 zoomobjektiv strejkade. På skärmen står det bara ”Err 99”, och det var faktiskt lika illa förra lördagen när jag också plåtade utomhus i minusgrader. De senaste gångerna innan det har jag upplevt ett antal ”Err 30”. Jag har fått nog av strejkande kameror!

[Uppdatering: den krånglande kameran är numera fullservad och avyttrad]

En kamera visar felmeddelande